telefon  Detal: +48 603 565 267

telefon  Hurt: +48 661 076 886

kontakt  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Blog

miód

Doprawdy trudno byłoby sobie wyobrazić kuchnię bez miodu. Składnik ten ma po pierwsze cudowny, słodki smak, który doskonale nadaje się do tego, żeby doprawiać potrawy i napoje. Świetnie sprawdza się jako zamiennik cukru – ma znacznie bogatszy smak od niego, a słodzi równie dobrze. Walory smakowe nie są jednak jedynymi czynnikami, które decydują o popularności miodu.

miód

Miód to produkt spożywczy naturalnego pochodzenia, który warto na stałe wprowadzić do jadłospisu. Nie tylko ze względu na jego szerokie możliwości zastosowania, ale przede wszystkim dlatego, że jest to żywność o korzystnych właściwościach zdrowotnych. Zawiera aminokwasy, minerały (potas, żelazo, wapń) oraz witaminy (B1, B2, B6, C, H, kwas pantonenowy i foliowy). Cechuje się działaniem bakteriobójczym (za co odpowiada nadtlenek wodoru), a każdy z jego rodzajów posiada inne właściwości. Co warto wiedzieć o miodach i ich rodzajach?

przechowywanie miodu

Miód posiada wiele właściwości leczniczych oraz wzmacniających organizm. Aby wykorzystać jego wszystkie zalety, należy go odpowiednio przechowywać. Miód w słoikach można magazynować przez długi czas, choć należy wziąć pod uwagę, że jego konsystencja zmienia się wraz z upływem czasu. Ta przechodzić może ze stanu płynnego w skrystalizowany. Czy da się temu zapobiec? I czy właściwie miód może się zepsuć?

Miód

Został on stworzony żeby przybliżyć naszą działalność.

W naszym Serwisie używamy plików cookies. Korzystając dalej z Serwisu, wyrażasz zgodę na stosowanie plików cookies zgodnie z Polityką prywatności. Wyrażenie zgody jest dobrowolne, w każdej chwili można ją cofnąć poprzez zmianę ustawień dotyczących plików „cookies” w używanej przeglądarce internetowej. Kliknij „Akceptuję”, aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.